Kleine greep uit meer dan 1000 recepten!
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 teen knoflook
- 1 sinaasappel
- 3 abrikozen, gedroogd
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 100 gram kalkoenfiletreepjes
- 1 theelepel ras el hanout
- ½ theelepel kaneel
- 250 gram spruitjes (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Snijd het teentje knoflook fijn. Pers de sinaasappel uit. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de kalkoenreepjes, ras el hanout en kaneel toe. Bak dit 3 minuten. Voeg dan de spruitjes en abrikozen toe aan de pan samen met het sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat het gerecht met de deksel op de pan in 10 minuten verder gaarstoven. Schep af en toe om.
- Serveer de spruitjesschotel met kalkoen op een bord.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 snackpaprika's
- 4 zwarte olijven
- 1 eetlepel tijm, vers
- 200 gram kipfilet
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ citroen
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 4 flatbreads, volkoren
- 2 handjes veldsla
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika in flinterdunne reepjes, halveer de olijven en hak de tijm fijn.
- Snijd de kipfilet in reepjes en meng in een kom met wat zout, versgemalen zwarte peper, paprikapoeder, tijm, 2 eetlepels citroensap en olie. Laat 5 minuten staan.
- Verdeel de kipreepjes met marinade in een droge koekenpan en bak de reepjes op matig hoog vuur al omscheppend in 6-8 minuten knapperig bruin.
- Verwarm de flatbreads in de broodrooster of in een droge koekenpan.
- Meng intussen de veldsla met de paprikareepjes en olijven.
- Duw de flatbreads één voor één open en verdeel de veldsla erin. Schep hierop een flinke lepel gebakken kipreepjes.
- Leg per persoon 2 flatbreads met kipsalade op een bord.
Ingrediënten (1 persoon)
- 250 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 witlof
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- ½ eetlepel appelstroop
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 60 ml halfvolle yoghurt
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukjes. Kook ze in gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd de witlof in dunne reepjes.
- Verwarm in een hapjespan de helft van de olie en bak de witlof in 5 minuten goudbruin en beetgaar. Voeg de appelstroop en een klein scheutje water toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk de zalm met peper, zout en de rest van de olie. Grill de zalm in een hete pan in 5 minuten mooi bruin.
- Giet de aardappels af en vang een kopje kookvocht op. Stamp ze tot een grove puree. Meng de yoghurt erdoor en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de witlof met de zalm en aardappelpuree.
Ingrediënten (1 persoon)
- 1 pitabroodje, volkoren
- 2 eieren
- 1 eetlepel cottage cheese
- 3 plakken rookvlees
- 1 eetlepel (olijf)olie
Zo maak je dit recept
- Rooster het pitabroodje in een droge koekenpan.
- Klop de eieren en cottage cheese in een schaaltje los met een vork.
- Leg de plakjes rookvlees in een droge koekenpan en bak deze in 2 minuten krokant aan beide zijden. Leg even apart.
- Verwarm de olie in een pan. Schenk het eimengsel in de pan en zet het vuur laag. Blijf door het ei roeren tot het ei bijna helemaal gestold is. Zet het vuur uit en blijf doorroeren. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het pitabroodje in de breedte doormidden en vul deze met het roerei en het krokante rookvlees.
- Serveer op een bord.