Heerlijk en gezonde koolhydraatarme salade's

Salade van biefstuk, komkommer, spinazie en rode peper.

Benodigdheden:

100 gram biefstuk

1 eetlepel olijfolie

100 gram komkommer

150 gram verse spinazie

1 takje verse koriander

Halve rode peper

Halve eetlepel sesamolie

1 eetlepel rodewijnazijn

Snufje zout en peper

 

Bereidingswijze:

Maak het pepertje schoon en hak het fijn.

Maak een dressing van de rode peper, sesamolie en rodewijnazijn.

Maak slierten van de komkommer met een kaasschaaf en leg die op een bord met de spinazieblaadjes en koriander.

Bak de biefstuk op hoog vuur om en om bruin en snijd hem in dunne plakjes.

Serveer de salade met de dressing

Lamsspiesje met tomatensalsa, komkommer en koriander

Benodigdheden:
100 gram lamsgehakt
1 houten spies
1 tomaat
50 gr komkommer
2 takjes munt
2 takjes verse koriander
1 eetlepel Griekse yoghurt, 0% vet
75 gram sla
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
Snufje zout en peper

Bereidingswijze:
Breng het gehakt op smaakt met zout, peper en fijngesneden munt. Kneed het gehakt in een lange vorm om de houten spies heen. Bak het spiesje in een droge koekenpan om en om gaar. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en maak die op smaak met de koriander, zout en peper, azijn en de helft van de olijfolie. Gebruik de andere helft van de olie om de sla op smaak te brengen. Serveer het spiesje met de salsa, sla en dikke yoghurt. Eet smakelijk!

 

Kip rucola salade

Benodigdheden:

100 gram kipfilet
100 gram rucola
3 cherry tomaten
1 tl. pesto
1 tl. mayonaise
scheutje olijfolie
klein snufje peper en zout

 

Bereidingswijze:

Meng de rucola in een schaal, meestal is deze al gewassen. Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in ongeveer 10 minuten goudbruin in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Meng in een kommetje een scheutje olijfolie, pesto en mayonaise door elkaar zodat het een heerlijk sausje wordt. Snijd de tomaten in kleine partjes en meng deze samen met de rucola. Verdeel de rucola op een bord en voeg hier de tomaat en het sausje overheen. En voeg als laatste de reepjes gebakken kipfilet. Breng het op smaak met een beetje peper, zout en verse kruiden. 

 

Gehakt en groente salade

Benodigdheden:
200 gram mager rundergehakt met theelepel sambal, sneufje zout en peper
1 witte ui

2 teentjes knoflook

1 bakje champignons

1 bakje taugé

2 el. Tamari sojasaus

1 tl. curcuma

1 tl. gemberpoeder

100 gram rucola

10 kerstomaatjes

Bereidingswijze:
Snij de ui en knoflook fijn en en kneed dit samen met het rundergehakt, peper, zout en een flinke theelepel sambal oelek. Schroei dit snel op hoog vuur samen in enkele minuten. Vooeg daarna de champignons (in plakjes) toe. Voeg daarna de Tamari sojasaus toe. Voeg tijdens het koken curcuma en gember erbij. Blijf dit goed doorscheppen en voeg als laatste de taugé toe. Serveer dit samen met sla en kerstomaatjes en eventueel verse kruiden

 

Frittata met garnalen, spinazie, citroen en peterselie

Benodigdheden

  • 100 gram groene kool of spinazie
  • 100 gram witte kool
  • 2 eieren
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaan
  • 60 gram grote garnalen
  • snufje zout en peper
  • 1 takje verse peterselie
  • halve eetlepel olijfolie of bakboter
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • 1 theelepel Provencaalse kruiden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wok de groentes tot ze geslonken zijn

Kluts het ei, doe de ingrediënten in de pan tot de randjes van het ei stollen, dari gaat de pan in de oven.

Haal de pan er weer uit als de ornelet helemaal droog is aan de bovenkant.

Maak de kool aan met yoghurt en kruiden en serveer die erbij als salade.